Veelgestelde vragen
-
De naam haptonomie komt van de Griekse woorden hapto (aanraken) en nomos (wet of leer), dus het betekent letterlijk ‘de leer van het aanraken’. Het vakgebied werd in de jaren 50 ontwikkeld door de Nederlandse fysiotherapeut Frans Veldman. Haptonomie richt zich op de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven en de wisselwerking tussen mensen.
Haptotherapie is de therapeutische toepassing van haptonomie. Het is een lichaamsgerichte therapie die helpt bij het in balans brengen van het denken, voelen en handelen. Lees mijn blog over de waarde van haptonomie.
We werken met aanraking, bewegingsoefeningen en gespreksvoering. Aanraking en bewegingsoefeningen helpen om in het hier en nu ervaringen aan den lijve op te doen. Door te ervaren word je je bewust van je eigen patronen en krijg je handvatten om verder te onderzoeken en experimenteren.
-
Je kunt bij me terecht met de volgende klachten:
Overspannenheid en burn-out klachten
Problemen met grenzen aangeven
Problemen met intimiteit en seksualiteit
Verlatings- en bindingsangst
Angstklachten
Zelfbeeld/ lichaamsbeeld
-
De kosten van een sessie zijn:
Particulier tarief: € 90,- per sessie (inclusief btw).
Zakelijk tarief: € 120,- (exclusief btw).Lees hier meer over mijn tarieven.
-
Haptotherapie valt onder alternatieve zorg en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Via deze link kun je bekijken of jouw verzekeraar mijn behandelingen vergoed.
-
Aanraking levert direct een gevoel op, je kunt er niet omheen. Dat kan confronterend zijn maar ook heel informatief.Het geeft je inzicht in hoe je lijf reageert; welke fysieke sensaties er waar te nemen zijn, welke emoties het oproept en welke beleving je er bij hebt. Lees ook mijn blog over aanraking.
-
Meer contact met je lijf en gevoelens en de waardering daarvan.
Bewust van je patronen en de mogelijkheden die je nog meer hebt.
Contact met verlangens en grenzen en hoe je die kunt uiten.
Voller en rijker leven omdat je het hele pallet aan emoties kunt toelaten.
Vrijer laten stromen van emoties.
Meer vertrouwen en stevigheid.
Verdieping van de verbinding met jezelf en anderen.